To će im omogućiti nova aplikacija za Android koja se “ugnežđuje” u telefon i koristi umesto uobičajenog brojčanika. Dakle, u pitanju je nova “Dialer” aplikacija.

 

Hello je nova Facebook aplikacija, koja se koristi umesto standardnog brojčanika i telefona sa imenikom na Androidu (neće biti dostupan za iPhone i Windows Phone). Instalirate Hello i on se ponaša kao da u telefonu ne postoji fabrički brojčanik, preuzima imenik i omogućava dodatne funkcije, poput blokiranja poziva neželjenih kontakata ili sa nepoznatih brojeva.

Facebook Hello omogućava obavljanje besplatnih poziva kroz integraciju imenika i Facebook Messengera i na taj način može doći do informacija o kontaktima i brojevima osoba koje korisnik čak i nema u svom imeniku. Praktično, svi Facebook kontakti koji su javno “otkriveni”, odnosno nisu pod “privatno” oznakom su dostupni za pozivanje.

Facebook Hello je novi pokušaj “preuzimanja” Android platforme, nakon propasti Facebook Home aplikacije, i još jedan pokušaj da se ustanovi “Facebook telefon“. Facebook Hello je besplatna Android aplikacija, koja je trenutno dostupna određenom broju modela i korisnika, ali će se lista podržanih uređaja drastično proširiti za par nedelja.

Izvor: mondo.ba