Na zvaničnom izboru za najbolje festivale u Evropi (European Festival Awards) na kojem učestvuje 350 festivala iz više od 35 zemalja starog kontinenta, sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima izglasani su među 10 najboljih, svaki u svojoj kategoriji.

EXIT je glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran u 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za “Najbolji veliki festival” zajedno sa ostalim gigantima kao što su belgijski Tommorowland, holandski Lowlands, njemački Wacken Open Air ili susjedni Sziget u Mađarskoj, saopštila je Pres služba EXIT festivala.

EXIT je dobio i još dva velika priznanja od strane stručnog žirija sa dodatne dvije nominacije u dvije specijalne kategorije, “Take a Stand!” nagradu za društveno angažovano djelovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cijele Evrope.

Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji EXIT tima – EXIT u Srbiji, Sea Star u Hrvatskoj, Revolution u Rumuniji i Sea Dance u Crnoj Gori, izglasani među 10 najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji.

Sa nominacijama za još dvije specijalne nagrade, EXIT tim ima ukupno čak šest nominacija od ukupno 12 različitih nagrada za najbolje festivale.

Pobjednike bira publika iz cijele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, a lista svih finalista možete da se vidi na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada . Proglašenje će biti na ceremoniji dodjele nagrada u Groningenu u Holandiji 17. januara 2018. EXIT je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog “Oskara” dobio 2014. godine.

U utorak 12. decembra stižu i prve EXIT ulaznice po poklon cijeni od 5.990 dinara, što je ušteda od rekordnih 70 odsto u odnosu na njihov finalni iznos. Prve ulaznice za EXIT svake godine se rasprodaju za svega par sati, a njihova sljedeća cijena biće automatski podignuta nakon što najbrži razgrabe ovaj prvi kontigent.

Ulaznice u Srbiji prodavaće se od podne na sajtu www.exitfest.org, kao i na blagajni Gigs Tix u Pariskom magazinu u Novom Sadu, a na ostalim blagajnama Gigs Tix širom Srbije biće dostupne od 13 sati.

Budući da se svake godine na Gigs Tix blagajni u Pariskom magazinu u Novom Sadu stvori red za kupovinu ulaznica, najvatrenije ljubitelje festivala koji tamo dođu u utorak prijepodne, pored poklon cijene ulaznica očekuju i dodatni vrijedni pokloni, ali i druga iznenađenja.

Izvor: Nezavisne novine