Predstavnik Crne Gore, Sergej Ćetković, sa pjesmom “Moj svijet” nije uspio da se plasira među prvih deset. Na drugom mjestu Holandija, trećem Švedska.

Bradata pjevačica Končita Vurst je pobjednica 59. po redu Evrosonga! Predstavnica Austije je ubjedljivo nadmašila dvadeset pet preostalih takmičara i na drugom mjestu ostavila Holandiju, a na trećem Švedsku i četvrtom Jermeniju. Končita je osvojila ukupno 290 poena.

Predstavnik Crne Gore, Sergej Ćetković, sa pjesmom “Moj svijet” nije uspio da se plasira među prvih deset, a dobio je najviše – 12 poena od Jermenije i Makedonije, dok su gledaoci iz Slovenije dali sedam poena, Albanije šest.

U subotu uveče u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu, predstavnici iz zemalja su se borili da osvoje titulu najboljeg muzičkog izvođača u Evropi među kojima su se našli takmičari iz Mađarske, Rusije, Jermenije, Azerbejdžana, San Marina, Ukrajine, Švedske, Holandije, Islanda, Švajcarske, Slovenije, Poljske, Rumunije, Norveške, Grčke, Malte, Bjelorusije, Finske i Austrije. U finale su se direktno plasirali prošlogodišnji pobjednik i članice „Velike petorke“.

Iako su u kladionicama favoriti za pobjedu bili Moldavija i Jermenija, Končita je uspjela u subotu uveče da od prvog trenutka kada se glasanje otvorilo, zauzme prvu poziciju i tu ostane do kraja.

Finale je otvorila predstavnica Ukrajine Marija Jaremčuk, dok je posljednja nastupila predstavnica Velike Britanije Moli Smiten-Douns.

SPEKTAKL KOJI JE PRIPREMALO 700 LjUDI

Šou su pratile 22 kamere, a 32 video-projektora su emitovala sadržaj na pozadini scenografije. Bina je bila visoka 40 metara, a gotovo 11 tona zvučnika i pojačala montirano je na plafon hale u Kopenhagenu.

Više od 700 ljudi učestvovalo u produkciji i realizaciji događaja. Akreditovano je oko 1.600 novinara iz 80 zemalja.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_dCP-56Ps58
Izvor: Večernje novosti