Grad sunca u Trebinju i ove godine organizuje Međunarodni rukometni turnir Swisslion pa je tim povodom danas u hotelu SL Panorama održana konferencija za medije.

Turnir počinje u petak, 9. avgusta u 15 časova, a trajaće sve do nedjelje za kada je planirana završnica i takmičenje za plasman za prvo, treće i peto mjesto.

Sportski menadžer u Gradu Sunca Davorin Okiljević kaže da je organizacijom ovog turnira Grad Sunca još jednom pokazao da podržava razvoj i afirmaciju sporta.

“Nadam se da će ovaj turnir postati tradicija i da će Grad Sunca postati i grad rukometa”, rekao je Okiljević i pozvao navijače da isprate ovaj sportski događaj.

Ovo je druga godina da se rukometni turnir prijateljstva održava u Trebinju, a ovogodišnji  je poseban po tome što će na njemu učestvovati rukometni šampioni Evrope – Vardar iz Skoplja, ali i RK Borac iz Banjaluke, Metaloplastika iz Šabaca, RK Butan plin Izola iz Slovenije, RK Izviđač iz Ljubuškog i RK Leotar iz Trebinja.

Rukometaši Vardara već su nekoliko dana u Trebinju na ranije planiranim pripremama, a na današnjoj konferenciji za medije kažu da su prijatno iznenađeni uslovima koje pruža Grad Sunca.

“Imate prekrasne uslove, evropske. Zadovoljene su sve potrebe jedne sportske ekipe” , kaže menadžer kluba Marko Savovski.

Komentarišući turnir koji je pred njima Savovski kaže da su sve ekipe koje će učestvovati na turniru kvalitetne.

“Nadam se da će svi ljubitelji rukometa iz Trebinja i okolnih gradova moći da uživaju u interesantnom turniru i kvalitetnim utakmicama”.

Na konferenciji za medije obratio se i Timur Dibirov zamjenik kapitena šampiona Evrope. On je u kratkoj izjavi rekao da su on i njegovi saigrači srećni što imaju priliku da odrađuju pripreme u komplesku kakav je ovaj u Trebinju.

“Organizacija i doček su bili na najvišem mogućem nivou, to nam puno znači zato što je ovo težak period u kojem odrađujemo pripreme za narednu sezonu” , rekao je lijevi bek RK Vardar i dodao , “nadam se da će Grad sunca da nam dodnese sreću da treći put osvojimo Ligu prvaka i da opet dođemo na pripreme u Trebinje”.

Timur kaže da Vardar očekuje interesantan turnir, ali i publiku kojoj će izbor ekipa sigurno biti primamljiv.

Ispred kluba domaćina danas su se obratili podpredsjednik rukometnog kluba Leotar Obrad Ninković i šef stručnog štaba Darko Tavrić.

Ninković kaže da je za rukometaše Leotara izuzetna čast što imaju priliku da prvu utakmicu u sezoni odigraju sa prvakom Evrope.

To je naša čast i zadovoljstvo, a našim igračima će nadam se biti snaga i podstrek da još bolje rade u pripremnom periodu kako bi ekipa Leotara u nastupajućoj sezoni ostvarila što bolji rezultat” .

Inače, rukometaši Leotara su prošle godine ponovo nakon nekoliko godina pauze zaigrali Premijer Ligu BiH, a klub sa krajnjeg juga Srpske proglašen je i za najprijatnije izneneđanje najvišeg ranga BiH takmičenja, jer se uspio plasirati u plej of.

“Od 15 ekipa u BiH zauzeli smo peto mjesto, a RK Leotar je igrao i finale Kupa Republike Srpske u Trebinju”, kaže Ninković i ističe da su ambicije da ove godine poboljšaju svoj plasman.

Rukometaši Leotara su prije desetak dana započeli pripreme za narednu sezonu, a šef stručnog štaba RK Leotara Darko Tavrić ističe prijateljsku stranu turnira i kaže da je klubu neizmjerna čast i privilegija što će imati priliku da prvu utakmicu u ovoj sezoni odigra sa aktuelim prvakom Evrope.

“Vardar je jedna ozbiljna rukometna institucija. To je pokazao u prethodnih nekoliko godina ” , kaže Tavrić i dodaje kako smo ponosni što ćemo odigrati utakmicu sa prvakom Evrope tako želim da moji igrači i ja tu utakmicu ponosno završimo”. 

Prvu utakmicu na pomenutom turniru prijateljstva Leotar će odigrati protiv Vardara u petak, 9. avgusta od 21 sat.

Podsjećamo, cijena kompleta ulaznica za sva tri dana turnira je 25 KM.

 

 

 

 

 

 

 

M.V. / HP, avgust 2019.