Čelnici Evrolige došli su na ideju da montiraju kamere na dresove sudija i igrača i iz prvog lica navijačima kraj malih ekrana prikažu uzbuđenje sa parketa.

Evroliga kao najkvalitetnije košarkaško takmičenje u Evropi već neko vrijeme se poredi sa NBA ligom. Čak se išlo dotle da bi Evroliga mogla da postane u budućnosti i jedna od divizija NBA. Ipak, po ovome bi najbolje evropsko košarkaško takmičenje moglo da nadmaši najjaču ligu na svijetu.

Prvi test biće u četvrtak veče kada se u okviru top 16 faze sastaju vječiti španski rivali Real Madrid i Barselona. Na tom meču biće isprobana “first vision tehnologija”, koja podrazumijeva kamere na dresovima sudija. Ukoliko se eksperiment dobro pokaže, vrlo brzo će kamere početi da nose i igrači.

Uostalom, košarkaši Barselone su već imali priliku da ih testiraju.

“Osjećao sam se prilično dobro sa kamerom. Osjećaj je bio kao da nosim običnu usku potkošulju. Kamera nije teška i ništa ne komplikuje. Ona će dati navijačima kraj malih ekrana priliku da vide faulove i akcije iz drugog ugla. Nikad nisam vidio nekoga da igra sa kamerom na grudima i to će zaista biti interesantno”, poručio je košarkaš Barselone Mačej Lampe.

Izvor: Agencije