Kako bi danas poslali mail sa računara ili pametnog telefona, dovoljno vam je tek nekoliko sekundi i klikova. Međutim, nekada je to bio poprilično komplikovan proces iako su ga znalci nazivali “ekstremno laganim”.

 

ehnologija napreduje neverovatnom brzinom. Neka rešenja, softver i hardver koji su još pre nekoliko godina smatrani naprednima, danas nam se čine kao davna istorija. Nije zato nikakvo čudo što postupak slanja običnog maila u 80-im godinama prošloga veka danas izgleda kao scena iz noćne more.

Londonski Thames TV nedavno je otišao duboko u sopstvenu arhivu i “iskopao” upravo prilog o slanju elektronske pošte .Entuzijasti su ovaj proces tada nazvali “ekstremno jednostavnim”, iako je on uključivao prespajanje kablova, korišćenje telefona s rotirajućim biračem i neke naizgled ne previše jednostavne naredbe.

Na samom početku, računar je morao da se poveže s modemom, a nakon toga i sa Prestel mrežom i to pomoću – poziva telefonom. Kada je to učinjeno, korisnik se morao ulogovati na servis “Micronet 800”.

Preporučujemo vam da pogledate svih šest minuta fascinantnog priloga i budete zaista zahvalni na današnjoj tehnologiji.

Izvor: B92