“Mi smo jedan narod. Nas 79 miliona. I Turci i Kurdi i Lazi i Čerkezi i Bošnjaci. Svi smo jedno. Oni koji nas žele podijeliti neće uspjeti u svojim namjerama”, poručio je Erdogan.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u petak u Yozgatu, gradu u centralnoj Turskoj, kako ni terorizam niti bilo koja druga prijetnja neće narušiti jedinstvo ljudi u toj zemlji.

“Ni paralelne strukture ni separatisti ni terorizam neće narušiti naše jedinstvo”, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik je kazao kako će svi oni koji idu pogrešnim putem prije ili kasnije uvidjeti koliko griješe i shvatiti da se “mi ne pokoravamo nikome osim Bogu, i to je jednostavno tako.”

Podsjećajući na sve pripadnike snaga sigurnosti koji su dali svoje živote u borbi protiv terorizma Erdogan je citirao odlomak iz Kur’ana, Božije objave muslimanima: „I ne recite za one koji su na Allahovu putu poginuli: ‘Mrtvi su!’ Ne, oni su živi, ali vi to ne znate'”.

Erdogan je podsjetio da će “u tom svjetlu imena svih šehida ostati zlatnim slovima upisana u historiju jer su oni simboli jedne časne borbe, javlja Anadolija.

“Mi smo jedan narod. Nas 79 miliona. I Turci i Kurdi i Lazi i Čerkezi i Bošnjaci. Svi smo jedno. Oni koji nas žele podijeliti neće uspjeti u svojim nakanama”, poručio je Erdogan.

Podsjećajući da je Turska jednog od napadača u Bruxellesu uhapsila u Gaziantepu 2015. godine kao stranog militanta i deportovala ga Belgiji, Erdogan je rekao da je terorizam problem cijelog svijeta.

“U Gaziantepu smo uhvatili tu osobu i deportovali je. Gospoda su pustila teroristu na slobodu i sad plaćaju ceh. Terorizam nije problem samo određenih zemalja, to je problem cijelog svijeta i nadam se da će svi to shvatiti”, rekao je Erdogan.

Izvor: oslobodjenje.ba