IAESTE organizacija je pokrenula veliki internacionalni projekat. Na jednom mjestu su sakupili 37 firmi i univerziteta, na projektu učestvuje 14 država, a očekuje se preko 10 000 posjetilaca sajma.

Velike evropske firme nude poslove u raznim strukama za studente kao i svršene studente. Ogroman broj poslovnih ponuda je na raspolaganju svima koj posjete online platformu: http://ocf.onxpo.com/#/kiosk/index/home/

Svi zainteresovani mogu da direktno kontaktiraju poslodavce i pitaju ih sve šta ih zanima o mogućnosti zaposlenja u toj firmi.

Pored firmi, veliki broj univerziteta je uzeo učešće na sajmu. Univerziteti nude svoje programe studiranja, stipendije, prakse i sl.

Na jednom mjestu možete stupiti u kontakt sa univerzitetima iz 8 evropskih zemalja i iz prve ruke dobiti sve željene informacije.

Ukoliko vas zanima plaćena stručna praksa u inostranstvu tu vam je IAESTE štand gdje možete dobiti informacije o prijavi na konkurs, uslovima prijave, odabiru praksi, potencijalnim destinacijama i slično.