Republički krizni štab preporučio je da se festival Egzit ove godine pomeri za avgust.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, kaže da se očekuje da će tada biti mirna situacija u vezi sa pandemijom, za razliku od mnogih većih svetskih festivala koji su odloženi.

„U ovom trenutku mi smo doneli preporuku da se Egzit pomeri na avgust jer očekujemo da će tada biti potpuno mirna situacija u celoj Evropi, pa ćemo dodatno početkom juna doneti tu odluku, ali zamolili smo da pomere na avgust, a ne da otkazuju”, rekla je premijerka.

Povodom preporuke koju je danas uputila premijerka Srbije Ana Brnabić, Egzit je izdao saopštenje:

“Pozdravljamo najavu vezanu za mogućnost da se u avgustu desi Egzit festival, a samim tim i druge manifestacije u Srbiji. Ovo je sjajna vest za sve ljude u našoj zemlji, jer se malo ko nadao da će epidemiološka situacija u Srbiji, kao i većini evropskih zemalja, ovako brzi da se popravi. Ovo je odlična vest i za srpski turizam i mlade ljude u našoj zemlji, jer sa domaćim manifestacijama ideja provođenja leta u Srbiji postaje daleko atraktivnija.

Ostaje otvoren veliki broj pitanja, pre svega u vezi sa formatom manifestacije koji će biti dozvoljen. Ako bude potrebno, mi smo spremni da drastično smanjimo kapacitet festivala, kao i da ograničimo posetioce na domaću i regionalnu publiku.

Nadamo se da će uskoro doći do sastanka na kome ćemo razrešiti sva otvorena pitanja i precizirati konkretne detalje u vezi sa mogućim formatom i organizacijom manifestacija u Srbiji ovog leta”, navodi se u saopštenju festivala Egzit.

Izvor: RTS