U Opštoj bolnici Dubrovnik hospitalizovano je sedam osoba na liječenje zbog korona virusa, dok su ostali u kućnoj samoizolaciji. Župan Nikola Dobroslavić obavijestio je javnost kako je u OB Dubrovniku nepromijenjena situacija.

“Nemamo novozaraženih, poslali smo određeni broj uzoraka u Zagreb. Imamo još 15 uzoraka, a rezultate očekujemo tokom dana iz Zagreba. Situacija je stabilna, ali ozbiljna. Sve mjere nastavljamo preduzimati i dalje”, kazao je Dobroslavić istakavši kako se sve mjere trebaju poštovati, a slučajeva kršenja samo izolacije nije bilo.

Njegov zamjenik Joško Cebalo rekao je kako je ukupno 154 uzorka poslato na analizu, a do sada su 22 pozitivna, dok se čeka da stigne još 15 uzoraka tokom dana.

“U karantinu su četiri osobe, prve dvije osobe su puštene u svoje matične države, a nisu razvili nikakve simptome bolesti”, naglasio je Cebalo.

Direktor OB dubrovnik Marijo Bekić vratio se na stanje u ovoj bolnici.

“Pacijenti su stabilno, a imamo dvije osobe koje su hospitalizovane pod sumnjom. Naš zaposleni u OB Dubrovnik je zaražen, a 12 doktora i 21 medicinska sestra su u samoizolaciji. Nikome nije dokazan korona virus”, objasnio je Bekić.

Podsjećamo ukupan broj zaraženih u Dubrovniku juče je bio 22, a svim pacijentima klinička slika je blaga.

 

Izvor: Dubrovačkidnevnik