U sklopu donesenih mjera pomoći za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom Upravni odjel za obrazovanje, sport, socijalnu zaštitu i civilno društvo Grada Dubrovnika isplatio je privremenu novčanu pomoć za 43 korisnika u ukupnom iznosu od 93.000 kuna. 

Privremena novčana pomoć  za samca iznosi 1.500 kuna mjesečno dok za domaćinstvo iznosi 3.000 kuna mjesečno, a isplaćuje se za mjesece april, maj i jun ove godine.

Radi se tek o prvom ciklusu isplata jer novi zahtjevi svakodnevno pristižu te se očekuje da bi druga isplata novim korisnicima ove mjere mogla biti već za dvije sedmice.

Podsjetimo, na internet stranicama Grada Dubrovnika objavljena su detaljna upustva i kriterijumi, te svi potrebni obrasci zahtjeva kako bi građani, ali i privrednici mogli ostvariti svoja prava obuhvaćena paketom mjera.

Paket mjera za ranjive skupine iznosi 17,15 miliona kuna, dok mjere finansijskog oprosta za privrednike iznosen 28,75 miliona kuna. Dodatno se odgađa naplata 38,4 miliona kuna proračunskih sredstava.

 

 

 

Izvor: DubrovnikNet