Stakorini Fudbaleri gatačke Mladosti dočekuju ekipu bratunačkog Bratstva u okviru prvog kola Lige za opstanak u okviru drugoligaškog fudbala na “Istoku” od 17 časova, dok u istom terminu u Nevesinju domaćem Veležu gostuje ekipa Stakorine iz Čajniča.

Nakon samo tri odigrana kola proljećnog dijela šampionata, takmičenje u okviru Druge lige Republike Srpske je obustavljeno, dugo je bilo prolongiran nastavak, no lopta će se ponovo “zakotrljati” ovog vikenda.

Čekao se Republički štab za vanredne situacije da dozvoli nastavak šampionata, koji je ranije prekinut zbog pogoršane epidemiološke situacija u Republici Srpskoj. Niželigaški fudbal dobio je “zeleno svjetlo” za odigravanje mečeva, pa je Fudbalski savez Republike Srpske odlučio da ligu podijeli u dva dijela.

Prvih osam ekipa igraće za Ligu za prvaka Druge lige RS, dok će ostale ekipe igrati Ligu za opstanak, gdje se trenutno nalaze i Velež i Mladost, a igraće se po dobro poznatom Bergerovom sistemu ( svako sa svakim).

Ovo je bio i jedini način da se završi prvenstvo, čiji je format promijenjen u pola sezone, a sve u cilju regularnosti, odnosi kako bi se u razumnim rokovima ova sezona privela kraju. Zbog epidemiološke situacija i dalje, po preporuci struke, zabranjeno je prisustvo navijača na stadionima.

Podsjećamo, Mladost nakon 18 odigranih kola na drugoligaškom “Istoku” zauzima 12 poziciju sa 22 osvojena boda na svom kontu, dok Velež ima bolji bodovni saldo, trenutno je na devetoj poziciji sa 24 osvojena boda.

 

M.V.

HP, april 2021.