Pripadnici PU Trebinje donirali su danas 860 KM za kupovinu reagensa za “beta HCG” test Udruženju porodica sa problemima steriliteta “Bebe” iz Trebinja.

Akcija prikupljanja novca bila je dobrovoljna, a u njoj su učestovovali pripadnici PU Trebinje iz cijele istočne Hercegovine.

Snežana Misita predsjednica Udruženja “Bebe” je rekla da je svaka pomoć ovom Udruženju dobro došla, a od donacije pripadnika policije korist će imati stotinu žena, uz nadu da će test kod svih stotinu potvrditi trudnoću.

– Krajem marta napunilo se dest godina od osnivanja našeg Udruženja, ali zbog pandemije virusa koron jubilej nije obilježen. Do sada imamo 131 bebu, a očekujemo da uskoro budemo još bogatiji – podsjetila je Misita.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa rekao je da je riječ o dobrovoljnoj akciji koju je pokrenula ova uprava.

– Gledao sam medijske izvještaje da je stopa nataliteta u ovom dijelu RS niska, i kao policajac nakon 20 godina rada sam primjetio da nas je u Hercegovini sve manje. Zaposleni u našoj upravi su jednoglasno odlučili da pomoć bude upućena onima koji se najviše bore za povećanje nataliteta, a to je Udruženje “Bebe”. Njihov rezultat i naš zajednički rezultat je više beba i više građana Srpske – istakao je načelnik PU Trebinje.

On je dodao da se nada da će svi “beta testovi” potvrditi trudnoće kod onih koji se bore za potomstvo.

 

 

 

 

 

Izvor: Srpskainfo