Slavni američki doktor Doktor Oz osmislio je efikasno sredstvo koje je sjajan saveznik u borbi protiv viška kilograma.

Ukoliko planirate da dočekate ljeto u top formi, odmah pripremite ovaj napitak!

Doktor Oz kom vjeruje Amerika, ali i mnogi gledaoci njegove emisije širom svijeta, nebrojeno puno puta hvalio je moć i blagotvorna dejstva zelenog čaja, posebno za čišćenje organizma i održavanje vitalnosti, prenosi Nadlanu.com. Stoga ne čudi što je iskoristio upravo zeleni čaj kao bazu za napitak koji topi kilograme.

Ako ne volite ukus zelenog čaja, ukusni dodaci poput pomorandže i mente učiniće da aroma zelenog čaja bude u drugom planu, ali da ipak smršate za veoma kratko vrijeme.

Sastojci:  

– 1l vode

– 5 vrećica zelenog čaja

– 1 pomorandža

– šaka svježe mente

Priprema:       

U litar vruće vode dodajte pet vrećica zelenog čaja. Ostavite ih tako oko tri minuta, pa pustite da se ohladi. Jednu pomorandžu izrežite na kriške. Za napitak koristite neprskanu pomorandžu pa je možete isjeći sa korom, ili je u protivnom oljuštite, ali obavezno ostavite bijeli dio kore. U veliku teglu ili bokal s poklopcem sipajte zeleni čaj, dodajte kriške pomorandže i šaku friške mente. Zatvorite teglu i ostavite je preko noći da se sastojci dobro sjedine. Pola litre po osobi dovoljna je količina za jednu osobu tokom sledećeg dana.

Dr Oz preporučuje jednu šoljicu ovog napitka prije svakog jela i obećava dobijenu bitku s kilogramima.

Izvor: 6yka.com