Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić izjavio je da “Elektroprivreda RS” neće biti privatizovana, ali da je zanimljiva ponuda premijera Srbije Aleksandra Vučića o saradnji dva elektroenergetska sistema.

 

Đokić je za prvu narednu zajedničku sjednicu vlada Republike Srpske i Srbije najavio kandidovanje određenih projekata, kao i nastavak realizacije započetih iz sektora energetike.

“Plan premijera Srbije ne podrazumijeva prodaju, odnosno kupovinu, nego isključivo poslovnu saradnju dvije elektroprivrede. Samo na tim osnovama, koje podrazumijevaju obostranu korist, možemo se dalje dogovarati”, rekao je Đokić za Press RS.

On kaže da resornom ministarstvu još nisu zvanično dostavljeni detaljni rezultati analize prvih količina nafte iz prve bušotine u Posavini, ali da informacije kojima se trenutno raspolaže ukazuju da će izvještaj biti pozitivan, te da je nafta dobrog kvaliteta.

“Srpska snažno podržava ovaj projekat i nedavno smo sklopili aneks sporazuma, a ugovorom je produžen rok radova na ovoj bušotini. Sigurni smo da će se ovaj projekat još razvijati i da će biti uspješan”, rekao je Đokić.

Izvor: frontal.rs