Veliki broj Trebinjaca Novu 2014. godinu dočekao je na otvorenom, dok je značajan broj Hercegovaca najluđu noć dočekao u Budvi, Herceg Novom i Dubrovniku, čemu su svjedočile i prepune benzinske pumpe u Trebinju u toku jučerašnjeg dana.

Izvor: Srna / Hercegovina Promo

Građanima Trebinja u ponoć na Trgu u centru grada obratio se gradonačelnik Slavko Vučurević koji im je poželio dobro zdravlje i svaku sreću.

U bogatom muzičko-zabavnom programu učestovali su poznati izvođač narodne muzike Duško Kuliš, orkestar trubača Mihaila Stojkanovića iz Priboja, ovogodišnji pobjednici Sabora trubača u Guči u mlađoj kategoriji, kao i domaći bendovi “HBŠ” i “Krugovi u žitu”, a publika je uživala i uz kuvano vino, koje su obezbijedili trebinjski vinari.

U ostalim istočnohercegovačkim opštinama nije bilo organizovanog dočeka.

Po tradiciji, ulaz za veći broj ugostiteljskih objekata u Trebinju  je besplatan, jedino je za pojedine objekte potrebna prethodna rezervacija.

U Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje potvrđeno je da je novogodišnja noć na području istočne Hercegovine protekla realativno mirno, a povrijeđenih lica nije bilo.

U Trebinju su evidentirani slučajevi narušavanja javnog reda i mira, oštećenje tuđe stvari i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, kao i saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

U Službi hitne pomoći trebinjskog Doma zdravlja evidentiran je uobičajen broj pregleda – 35 u ambulanti i devet po hitnom pozivu.