Otvaranjem Dnevne bolnice u Domu učenika Trebinje unapređeno je pružanje zdravstvene zaštite za sve oboljele od virusa Covid-19. Za deset dana, koliko već radi Dnevna bolnica, liječilo se preko 40 naših sugrađana i sugrađanki.

Naša dr Dragana Zirojević, dobro je poznato lice, iako skoro skriveno ispod zaštitne opreme, za sve one kojima je ovdje pružena zdravstvena pomoć. Dr Zirojević, zajedno sa svojim koleginicama dr Ljiljanom Šegrt i dr Brankicom Furtulom, kao i medicinskim sestrama, već deset dana neumorno pruža pomoć svima kojima je zdravlje ugroženo.

Otvaranjem Dnevne bolnice u Domu učenika Trebinje rasteretili smo postojeća kovid odjeljenja u Bolnici, a svakodnevno nam pristižu riječi zadovoljstva pacijenata kojima je pružena zdravstvena usluga.

Podsjećanja radi, Dnevna bolnica radi u dvije smjene, od 08.00 do 12.00 i od 16.00 do 20.00 časova, a namijenjena je svim pacijentima sa potvrđenom upalom pluća koju je prouzrokovala infekcija virusa Covid-19, te kojima je potrebna terapijska procedura.

 

Izvor: JU Bolnica Trebinje