Koalicija “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”, koju predvode Demokrate Crne Gore, osvojila je na lokalnim izborima u Herceg Novom 4.568 glasova ili deset mandata, preliminarni su rezultati Opštinske izborne komisije.

“Evropski tim za Nikšić”, koalicija oko Đukanovićevog DPS-a, osvojio je 3.680 glasova ili osam mandata, “Za budućnost Herceg Novog i Boke” 3.624 glasa ili sedam mandata, Novska lista 3.195 glasova i sedam mandata.

Slijede “Crno na bijelo – Može Bokeški” sa osvojenim 1.281 glasom ili dva mandata i Pravi Novi sa 768 glasova ili jednim mandatom.

Iz Opštinske izborne komisije su saopštili da je bilo 16.738 važećih glasačkih listića, dok je ukupno glasalo 17.005 birača.

Na prošlim lokalnim izborima 2017. godine u ovoj opštini pojedinačno najviše glasova osvojila je Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića koja je imala 12 odbornika u lokalnoj skupštini, ali su vlast formirale Demokrate i DF koji su tada imali ukupno 13 mandata (Demokrate 9 i DF 4). Najveći rast u odnosu na prošle lokalne izbore ostvarila je koalicija oko Demokratskog fronta, ali su i druge stranke koje čine novu republičku vlast u Crnoj Gori zabilježile trend rasta povjerenja.

HP / Srna