Nestalom desetogodišnjem dječaku Vukašinu Samardžiji još nema ni traga, a pas šarplaninac koji je bio sa dječakom kada je posljednji put viđen prije nestanka, juče oko 15 časova vratio se kući.

Potraga za dječakom koji je nestao u četvrtak poslijepodne nastavljena je jutros u 8 časova, a za njim traga 110 pripadnika Gorske službe spašavanja, više od 130 građana Nevesinja, pripadnici Policije, Civilne zaštite, lovačkih udruženja iz cijele Hercegovine, izjavio je za Top Portal Žarko Pehar, načelnik Stanice GSS-a Čitluk koji rukovodi akcijom GSS-a.

”Ništa se još nije promijenilo. Nailazimo na sitne tragove koji mogu biti i od drugih ljudi koji se kreću u prirodi”, kazao je Pehar.

Upitan da li pas koji se vratio može pomoći u potrazi, Pehar je kazao da ne može. ”To nije dresiran pas, kućni pas koji nije pretjerano dugo u toj porodici. To je pas koji će se vratiti kad mu zahvali hrane ili vode”, naveo je Pehar.

U potragu su uključeni psi i dronovi, a tokom dana očekuje se da se u akciju uključi i Helikopterski servis Republike Srpske, pripadnici službi zaštite i spašavanja Trebinje i dronovi Civilne zaštite RS.

Iz Civilne zaštite zamolili su mještane Bojišta da pregledaju štale i pomoćne objekte posebno u blizini dječakove kuće.

Policijska stanica Nevesinje jutros je zaprimila prijavu da je u četvrtak oko 15,30 časova, nestalo desetogodišnje dijete Vukašin Samardžija,  nastanjen u mjestu Bojišta bb, opština Nevesinje.

Dječak je visok oko 130 cm, sitne je građe, crne kose i crnih očiju. Posljednji put je viđen u jakni plave boje sa bijelim šarama, sivoj trenerci i braon gumenim čizmama. Smatra se da se dječak od kuće udaljio biciklom sa psom, rase šarplaninac.

 

 

 

Izvor: Top portal