Direktor TO Trebinje Marko Radić bio učesnik video konferencije na nivou Bosne i Hercegovine koju je juče organizovao Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH g-din Staša Кošarac, a razgovaralo se o posljedicama pandemije virusa korona na sektor turizma.

Osim toga razgovarali su i o budućoj kampanji promovisanja RS i FBiH, te eventualnog subvencionisanja domaćih turističkih kapaciteta.

“Imao sam konstruktivan razgovor o posljedicama i turizmu nakon epidemije korona virusa sa nadležnim entitetskim ministrima, koleginicama Suzanom Gašić i Edita Đapo, te predstavnicima turističkih organizacija Republike Srpske Nadom Jovanović, КS Azrom Džigal, HNК Semirom Temimom, Grada Trebinja Markom Radićem, kao i direktorima OC Jahorina Dejanom Ljevnaićem i КJP ZOI 84 Кenanom Magodom”, rekao je Кošarac.

Naveo je da su svjesni da će globalna turistička kriza uticati na lokalne prilike, te su razmotrili potencijalne infrastrukturne projekte, kampanje za promociju turizma u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, kao i mjere eventualnog subvencioniranja domaćih turističkih kapaciteta.

“Na temelju iskazanih potreba nadležnih entitetskih tijela, svoje aktivnosti ću u punom kapacitetu usmjeriti ka međunarodnim institucijama za podršku i pomoć oporavku turizma nakon ovog globalnog izazova”, istakao je Košarac.

 

 

HP, april 2020.