Direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak odgovorio je predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović na njeno pitanje “zašto ćutite”, kazavši “mi smo ćutali i radili, i sve što smo uradili se vrlo lako može provjeriti i potvrditi”.

Na Vaše pitanje „zašto ćutite?“ upućeno Drašku Stanivukoviću i meni, odgovoriću u svoje i ime Agencije za lijekove i medicinska sredstva. Danas je, zahvaljujući organizaciji službenika Agencije, u Univerzitetsko klinički centar nakon neznano koliko vremena ponovo isporučen lijek-kiseonik, uvažavajući zakonom propisane procedure i nadležnosti svih uključenih u ovaj proces – rekao je Zolak.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je zastrašujuće ćutanje Draška Stanivukovića i Aleksandra Zolaka koji su prouzrokovali neviđenu krizu i doveli u pitanje ljudske živote u bolnicama širom Republike Srpske.

Zolak je dodao da je njegov odgovor predsjednici – “mi smo ćutali i radili, i sve što smo uradili se vrlo lako može provjeriti i potvrditi”.

– Ovu priliku ću iskoristiti da odgovorim i na pitanje koje je isplivalo u javnosti zahvaljujući pojedinim medijima, a koje je najbolje predstavila vaša zastupnica Sanja Vulić, za šta sam je prijavio Tužilaštvu Republike Srpske. Pitanje se svodi na sljedeće, zašto Agencija pravi problem, i zašto „ne da narodu da diše?“. Poštovana predsjednice, ako je problem to što je Agencija sutradan po dobijanju informacije zabranila Tehnogasu isporuku tehničkog gasa (koji, između ostalog, služi za zavarivanje) Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske, i time spriječila pacijente da ga udišu, onda priznajemo da smo problem napravili i Tehnogasu, i UKC RS – poručio je Zolak.

 

 

 

Izvor: Srpska info