Košarkaši Leotara će u derbiju šestog kola da ugoste banjalučki Borac (20 časova), ekipu koja ne zna za poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

Veliki problem za ekipu trenera Ičelića je povreda plejkmejkera Stevana Krtinića koji će pauzirati najmanje dvije sedmice. Pomenuti košarkaš je imao odličan učinak u dosadašnjem dijelu sezone i njegov izostanak će svakako da bude veliki hendikep za domaći tim.

Borac je ove sezone u Ligi Bosne i Hercegovine ostvari tri pobjede ali će im ovo biti prvo gostovanje u domaćem šampionatu.

Leotar je na drugoj strani imao samo dva meča na domaćem terenu koje je dobio a trenutno je na skoru 3-2.

– Sigurno je da će nam izostanak Krtinića predstavljati veliki problem jer je riječ o košarkašu koji je imao veliki uticaj na našu igru. Borac je ove sezone u naletu, nisu još doživjeli poraz i puni samopouzdanja dolaze kod nas. Ipak, na domaćem terenu nikom ne damo ulogu favorita. Želimo da ostvarimo trijumf pred svojim navijačima – poručio je Nikola Đurasović, koji je tokom bogate karijere bio i u Banjaluci.

Svjestan je iskusni košarkaš na koji način Trebinjci moraju da odgovore rivalu.

– Borac je ove sezone podmladio tim, igraju veoma brzo, sa puno energije. Ako želimo uspjeh moramo da im odgovorimo na isti način, da odigramo jaku odbranu sa puno energije i zaustavimo njihovu igru. Sigurno je da smo izvukli pouke iz poraza od Sparsa i ovo nam je drugi težak meč u kratkom periodu. Moramo da budemo skoncentrisaniji – istakao je Đurasović.

Parovi 6. kola: 17. 00 Široki –Čelik, Radnik-Posušje, 18.00 Zrinjski –Mladost, Promo –Sloboda, Bratunac- Spars. 20.00 Leotar –Borac, slobodna je ekipa Bosne.

 

 

Izvor: Srpska info