Iako je u petak svijet obišla surova vijest kako je lider ove države brutalno likvidirao svog tetka, koga je sud osudio za veleizdaju bivša NBA zvijezda Denis Rodman se odlučio za “put u nepoznato”.

Izvor: mondo.rs

Kontroverzni Denis Rodman, koji je ostvaio veliki trag u NBA ligi, uskoro bi mogao da postane selektor Sjeverne Koreje.

Rodman je potvrdio za Asošiejted Pres da će slijedeće nedjelje otputovati u Sjevernu Koreju kako bi i zvanično preuzeo kormilo košarakaške reprezentacije te zemlje.

Incijativa da predvodi nacionalni tim Sjeverne Koreje potekla je od lidera te zemlje Kim Džong Una, sa kojim je Rodman u odličnim prijateljskim odnosima.

Rodman je poslednjih mjeseci često boravio u Severnoj Koreji i družio se sa tamošnjim liderom, kojem će u čast njegovog rođendana prirediti i specijalnu košarkašku predstavu u januaru.

Denis Rodman je u februaru 2013. prvi put otputovao u Pjongjang zajedno sa članovima Harlem Globtroters tima kako bi snimili emisiju za HBO, kada se i susreo i upoznao sa Kim Džong Unom, što je bila prva posjeta nekog poznatog Amerikanca južnokorejskom lideru još od 2011. godine, kada je on na mjestu šefa države naslijedio svog oca Kim Džong Ila.

Rodman će u ponedeljak otputovati u Sjevernu Koreju i zvanično početi da pravi košarkaški tim te zemlje, uprkos tome što je u petak Kim Džong Un pogubio svog teču.