U Bileći će danas, povodom krsne slave ove opštine Svetog Save, biti održana svečana sjednica Skupštine opštine i lomljenje slavskog kolača u zgradi Opštinske uprave.

Lomljenje slavskog kolača planirano je u 11.00 časova, najavljeno je iz Opštinske uprave.

Na svečanoj sjednici biće donesena odluka o dodjeli opštinskih povelja zaslužnom pojedincu i kolektivu i proglašeni sportisti godine opštine Bileća za 2019. godinu.

Planirano je i obraćanje načelnika opštine Bileća Miljana Aleksića.

Odbornici će razmatrati prijedlog komisije za nagrade i priznanja i donijeti odluku o dodjeli povelja opštine Bileća za 2019. godinu pojedincu i kolektivu.

Biće razmatrani i prijedlozi komisije za nagrade i priznanja i proglašeni sportisti godine opštine Bileća za 2019. godinu.

Iz lokalnog parlamenta je najavljeno da će svečana sjednica početi u 11.00 časova.

Iz Opštinske uprave ranije je najavljeno da će krsna slava opštine Bileća i Sabornog hrama Svetog Save i ove godine biti svečano proslavljena uz sadržajan program.

U subotu, 25. januara, biće osveštana gradska kapela na pravoslavnom groblju sa početkom u 11.00 časova, a u nedjelju od 18.00 časova biće održano praznično bogosluženje u Hramu Svetog Save.

Poseban praznični program planiran je na Savindan u ponedjeljak, 27. januara.

Svečanosti će početi prazničnim jutrenjem i dočekom arhijereja u Hramu Svetog Save od 8.00 časova, nakon čega je u 9.00 planirana Sveta arhijerejska liturgija, a potom i litija.

Poslije litije biće održan prijem za goste u saborištu Crkvene opštine Bileća.

U 12.00 časova planirano je presijecanje vrpce za završetak prve faze radova vodovoda i kanalizacije u Ulici kralja Aleksandra, čemu će, kako je najavljeno, prisustvovati i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Nakon toga, u Domu kulture “Jevto Dedijer” od 13.00 časova uslijediće slavski ručak, lomljenje slavskog kolača i uručenje povelje i priznanja opštine Bileća.

Završetak svečanosti obilježiće Svetosavska akademija u ovom domu kulture od 19.00 časova.

 

 

Izvor: SRNA