Povodom obilježavanja Nove godine po julijanskom kalendaru, nadležni inspekcijski organi će danas i sutra nastaviti sa pojačanim kontrolama sprovođenja preventivnih mjera za suzbijanja širenja virusa korona.

Kao i u dane proteklih praznika, rad inspektora organizovan je u smjenama, te dolazak inspektora subjekti mogu očekivati i nakon 22 časa, do kada je trenutno propisano radno vrijeme, saopštili su iz Inspektorata RS.

– Iako je došlo do pozitivnih pomaka i stabilizacije epidemiološke situacije i dalje moramo ostati odgovorni. U dane proteklih praznika pokazali smo da kao društvo razumijemo koliko je značajna prevencija i da na taj način čuvamo sebe i svoje porodice, te u tom duhu pozivamo građane i privredne subjekte da nastave odgovorno postupati. Takođe, inspekcijski organi svakodnevno kontrolišu poslovne objekte na Jahorini, a zbog pojačane frekvencije građana u toku skijaške sezone. Na inicijativu Inspektorata RS, sa početkom zimske sezone na Jahorini, održan je sastanak predstavnika svih relevantnih institucija, a sa ciljem usaglašavanja djelovanja na sprovođenju mjera zaštite od virusa korona – navodi se u saopštenju.

U toku decembra obavljeno je 69 kontrola na Jahorini, od čega je u dva slučaja utvrđeno da se u momentu vršenja inspekcijske kontrole privredni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su im izrečene kazne u iznosu od 4.000 KM.

Inspekcija će i u narednim danima nastaviti sa redovnim kontrolama poslovnih subjekata na Jahorini, poručuju iz Inspektorata RS.

 

 

 

Izvor: Srpska info