Nježna čipka je uvijek bila simbol ženstvenosti, a ovog proljeća će biti još više popularna. Od suknje do mantila, sa naglaskom na modnim dodacima,donosimo vam ideje sa modnih pisti kako nositi čipku ovog proljeća.

Nakon 2013., tokom koje je čipka vladala pistama, ulicama i na crvenom tepihu, trend čipke nosi novu dozu sofisticiranosti za 2014. Povećana je njena bezvremenska ljepota i to baš kada ste mislili da nikako ne možete dobiti bolje . Bilo da se koristi za davanje akcenta na damsko, ili  kao cjelokupni izgled, čipka je spremana dopuniti vaš ormar sa svojom neospornom elegancijom ove sezone. Od gornjih dijelova do suknji i haljina sve upućuje na povratak osjećaja ženstvenosti.

Saznajte kako je trend napredovao i kako bi to mogli nositi ovog proljeća.

 

Bijelo od glave do pete

Bijelo i čipka čine savršenu kombinaciju da ostave bez daha baš sve ovog proljeća. Od lijepih gornjih dijelova do elegantnih ansambala i nježnih haljina, ne postoji ograničenje i postoji bezbroj načina da je uvrstite u svoj stil oblačenja. Ključ za nošenje ovog trenda ovog proljeća je da u potpunosti prihvate svoju ženstvenu stranu.

02lacepastels

Pastelna

Od stroge bijele, do delikatne pastelne, prijelaz za proljeće 2014 bi trebao glatko proći. Suptilne nijanse puderasto plave, lila i svijetlo žute su savršeno uspjeli upotpuniti sezonu i na suptilan način uvesti čipku.

 

Draguljasti tonovi

Prošle sezone novost je bila to što su dizajneri pokušavali integrirati čipke u smjelim i neočekivanim paletama boja. Ovog proljeća neustrašivost je zamijenjena nadahnutim izborom lijepih draguljastih tonova, u rasponu od smaragdno zelene do ciklame i tamnoplave. Vjerujte ove nijanse odmah privuku pažnju na stanje moderne romantike praćene mirnom elegancijom.

Super providna čipka

Uzimajući čipku kao polaznu tačku dizajneri su pokazali da nema granica u pokušaju da od tkanina naprave novu liniju transparentnosti. Prelazak sa prozirnog na super prozirno ovog proljeća vas ohrabrujemo da pokažete malo više kože, zadržavajući ukus i stil. Najbolji način da to učinite je da kombinujete lagano sa teškim.

Čipka u dnevnoj varijanti

Ključ nošenja čipke bez puno napora tokom dana jeste da se držite osnovnog i jednostavnog. Čipkane olovka suknje uparene sa klasičnom košuljom, čipkana majica sa blejzerom muškog kroja, ili lijepa haljina koja ne otkriva previše samo su neki od primjera koji će vam pomoći da izgledate sofisticirano čak i tokom ranih jutarnjih sati.

Čipka za večernju varijantu

Noć je vrijeme kada čipka treba da se pojavi u punom sjaju. Divni crveni ruž i jednostavne frizure, kao što je pletenica, su jedini aksesorajzi koji su vam potrebni kada sav šarm laži u haljini.

Moderno-nadahnuta čipka

Što proljeće 2014 donosi, a vrijedno je svačije pažnje je posebno uzbudljivi trend, moderno-nadahnuta čipka. Ovaj trend je uspio iskombinovati kreativnost printa i fine detalje u jedan učinkoviti novi stil. Neočekivana metamorfoza čipke, kombinacija providnog i sječenog, a boje budućnosti u svijetlim i prekrasnim nijansama podsjećaju nas da najbolje tek dolazi.

 

Pripremila: Dajana R.