Iako je imao dobru namjeru, Crnogorski telekom je svojom humanitarnom akcijom izazvao lavinu duhovitih komentara.

 

Naime, Crnogorski telekom se pridružio humanitarnoj akciji članica Dojče telekom grupe u pružanju pomoći stanovništvu Nepala, koje je nedavno pogođeno katastrofalnim zemljotresom.
Ovo nije ništa čudno, ali ono što je zanimljivo jeste da Telekom neće naplatiti pozive iz fiksne i mobilne mreže iz Crne Gore ka Nepalu, kao ni roming pozive iz Nepala koje ostvare korisnici koji “eventualno pružaju pomoć na terenu“.

nepal cg 1

Kako Crna Gora i Nepal skoro da nemaju ništa zajedničko, ova objava mobilnog operatera izazvala je lavinu komentara, što duhovitih, što ljutitih.

“Taman da zovnem jednu ribu iz Nepala što sam je upozna u Sutomore 2001.“, glasio je jedan od ironičnih komentara. 

“Hvala vam, uglavnom svi imamo nekoga u Nepalu, ovo će nam puno značiti. Naravno i Nepalcima da ćaskaju sa nama u ovim teškim trenucima.”

nepal cg 2

Drugi su bili malo kreativniji, pa su riješili da iskoriste akciju, te pronašli brojeve telefona kafana u Nepalu u nadi da će se neko s one strane javiti i ćaskati – kad je već besplatno, a otvorena je i Fejsbuk stranica “Crnogorci u Nepalu“.

Telekomova ponuda, osim što je naišla na podsmijeh korisnika, postala je viralna – na Fejsbuku ima preko 550 šerova, a jedna je od glavnih tema i među crnogorskim tviterašima. Našla se i na brojnim regionalnim stranicama na Fejsbuku koje su poznate po objavama zanimljivih informacija iz cijelog svijeta.

 

Izvor: B92