Prodaja stanova u Crnoj Gori najbolja je u Podgorici i na primorju, iako se u Nikšiću mogu kupiti tri stana za novac koji se izdvoji za stan u Budvi, podaci su agencija za nekretnine.
Cijena metra kvadratnog stana u Budvi košta 1.600 evra, a bilo je slučajeva i da dostigne visinu od 3.000 evra. Prosječna cijena kvadrata stana u Podgorici je 1.080 evra, dok u Nikšiću treba izdvojiti 561 evro za metar kvadratni.

Samostalni agent za nekretnine Nijaz Adžić rekao je da cijena kvadrata stana na sjeveru Crne Gore rijetko prelazi 500 evra, a interesovanje konstantno opada.

Adžić je naveo da je skoro bio slučaj da je čovjek nudio tri nekretnine u Pljevljima, površine skoro 200 kvadrata, za stan u Podgorici od 70 kvadrata.

Kao razlog je naveo veliku zagađenost vode i vazduha u Pljevljima iz kojeg hoće da ode po svaku cijenu, ali se na njegovu ponudu još niko nije javio.

“U Šavniku i Rožajama ima slučaja da se kvadrat stana na odličnoj lokaciji prodaje i po 400 evra, ali nema kupaca”, istakao je Adžić.

Prema njegovim riječima, cijene metra kvadratnog stana u Budvi ponekad su i nerealno visoke, ali se za takve stanove interesuju samo stranci.

“Na pojedinim mjestima u Budvi, obično blizu plaže, cijena kvadrata stana je od dvije do tri hiljade evra, a takve nekretnine uglavnom kupuju stranci, najviše Rusi”, priča Adžić.

U Podgorici se najviše prodaju jednosobni stanovi u novogradnji, površine do 45 metara kvadratnih. Većinom se za kupovinu podiže stambeni kredit.

U Crnoj Gori je u prošloj godini prodat 761 stan u novogradnji, a od toga u Podgorici 626.

 

Izvor: Srna