Policijski čas od ponedjeljka, 9. novembra, uvodi se u Podgorici i na Cetinju zbog povećane stope obolijavanja od virusa korona.

Zabrana kretanja biće na snazi od 22.00 do 5.00 časova, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) Crne Gore.

Podgorica i Cetinje svrstani su u četvrtu grupu nakon što je u njima stopa obolijevanja od virusa korona prešla granicu od 1.200 na 100.000 stanovnika.

Od zabrane izlaska iz objekta stanovanja izuzeta su djeca sa poremećajima iz autističnog spektra, osobe koje koriste invalidska kolica u pratnji jedne osobe, najviše 60 minuta dnevno, te osobe koje obavljaju redovne radne zadatke u djelatnostima dozvoljenim naredbama, zaposleni kod stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava i drugi predviđeni slučajevi.

Zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata, te posjete po kućama osoba koja nisu članovi istog domaćinstva.

Od ponedjeljka u grupu tri (stopa manja od 400 na 100.000 stanovnika) prelaze Budva, Mojkovac i Ulcinj, a u grupu dva (stopa je između 400 i 799) Rožaje, Danilovgrad, Kolašin, Tivat, Pljevlja, Bijelo Polje, Kotor, Nikšić, Andrijevica, Berane.

Za grupu dva predviđeno je ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22.00 časa uz poštovanje propisanih mjera, a za grupu tri još i okupljanje u objektima stanovanja osobama koje nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, aktivnosti u teretanama, fitnes centrima i drugim zatvorenim objektima ovog tipa, kao i rad u dječijim igraonicama i slično.

 

Izvor: Srpska info