Iz NVO “Ugostitelji Crne Gore” pozdravljaju početak dijaloga sa Vladom oko ključnih problema sa kojima se suočava sektor ugostiteljstva. Raduje ih činjenica da će subvencije na zarade biti produžene, ali i da će se preispitati i olakšati uslovi po kojima poslodavci ostvaruju pravo na subvencije.

“Iako se sektor ugostiteljstva više od godinu suočava sa brojnim problemima, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije, spremni smo da zajedno sa Vladom radimo na pripremi ljetnje turističke sezone od koje su očekivanja svih nas velika. Svjedoci smo da se u ugostiteljskim objektima posljednje dvije sedmice mahom poštuju epidemiološke mjere zato smo ohrabreni najavom da se razmatra mogućnost produženja radnog vremena ugostiteljskim objektima”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, u dijalogu sa predstavnicima Vlade konstatovano je poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji, a značajan doprinos dali su i zaposleni u sektoru ugostiteljstva nakon što ih je Ministarstvo ekonomskog razvoja uvrstilo u prioritetnu grupu za vakcinaciju.

NVO “Ugostitelji Crne Gore” još jednom poziva svoje članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila [email protected] kako bi se proces vakcinacije nastavio.

“Ovim činom zajedno šaljemo pozitivnu sliku svim domaćim i inostranim posjetiocima da je Crna Gore spremna da dočeka turiste ove sezone”, poručuju oni.

Sastanku su, pored predstavnika turističke privrede, prisustvovali ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, državna sekretarka za turizam Ivana Đurović, i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

 

 

 

Izvor: Radio Jadran