Na crnogorskom dijelu Jadrana počinje izgradnja još jednog turističkog grada, na poluostrvu Luštica u opštini Tivat, a investitor je švajcarska kompanija “Oraskom”, odnosno, “Luštica development”.

Izvor: Mondo

Iz te kompanije je saopšteno da je do sada već prodato 120 kuća i vila u budućem naselju na Luštici, gdje je ovog ponedeljka obilježen početak radova na izgradnji jedne od dvije marine. Na poluostrvu će biti podignuto i sedam hotela sa 1.200 soba, kao i 1.500 stanova, golf tereni i drugi turistički sadržaji.

Prva marina treba da bude završena za tri godine i koštaće oko 30 miliona evra. Cijeli projekat, pod nazivom “Luštica Bay”, vrijedan je više od milijardu evra. Vlada Crne Gore i “Oraskom” su 2008. osnovali preduzeće “Luštica development” u kome crnogorska strana ima 10 odsto vlasništva.

U Kumboru kod Herceg Novog, ranije su počele pripreme za izgradnju turističkog grada “One & Only”, jedinog te vrste u Evropi, čiji je investitor jedna azerbejdžanska kompanija. Vrijednost tog projekta je oko 500 miliona evra. U Tivtu je već odmakla izgradnja hotelsko-turostičkog kompleksa “Porto Montenegro”.

Računa se da će ovi turistički projekti zaposliti, direktno i indirektno, nekoliko desetina hiljada ljudi, a izgradnjom turističkog naselja, kako se ocenjuje, Crna Gora treba da postane turistička destinacija “visoke klase”.

Na fotografijama možete pogledati planove investitora:

Lustica Bay Resort, rendering of view from hotel looking out ove

Lustica Bay Resort, rendering of plaza area, fountainlustica4