Svetom liturgijom, slavskim obredom i narodnim saborovanjem danas je obilježena krsna slava hrama Svih svetih na Zovom Dolu.

Bogosluženje je obavio jerej Drago Zubac, a nakon toga je uz prigodne zdravice prelomljen slavskih kolač.Hram Svih svetih u Zovom Dolu nastao kao izraz ljudi dobre volje, već dvadeset godina okuplja vjernike iz ovog i susjednih sela.

U prazničnoj besjedi sveštenik Zubac je podsjetio da je ovo dan koji je crkva posvetila svetim apostolima, mučenicima, ispovijednicima i svim ljudima koji su svoj život položili za Hrista i koji su se upokojili sa nadom u život vječni. U ime mještana Bežđeđa koji su bili ovogodišnji domaćini slave, prisutne je pozdravio Dragan Ivanišević, a čestitku je uputio i načelnik opštine Milenko Avdalović.

Cvijeće na Spomenik poginulih boraca Otadžbinskog rata položili su predstavnici Opštinske boračke organizacije Nevesinje i Ravnogorskog pokreta.

Saborovanje je nastavljeno uz prijateljske razgovore mještana i njihovih bratstvenika i prijatelja iz drugih dijelova nevesinjske opštine, Republike Srpske i Srbije.

 

 

 

 

 Izvor: Radio Nevesinje