Crkva Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog i Bolnica Nevesinje obilježili su danas krsnu slavu.

Svetu liturgiju i pomen velikom ktitoru Mihajlu Labalu služio sveštenik Mladen Čalija. Poslije svečane litije, u prisustvu vjernika, radnika zdravstvenih ustanova i gostiju obavljen je obred lomljenja slavskog kolača.

U prigodnoj besjedi Čalija je čestitao praznik i jubelej 350 godina od predstavljenja Svetog Vasilija i njegovog svjedočanstva vaskrsenja i vječnog života.

–Ako otvorimo srce za Hrista onako kako je to uradio Sveti Vasilije i u našim živitima će se desiti preobražaj, bićemo ljudi ljubavi, praštanja i smirenja – istakao je Čalija.

Direktor nevesinjske Bolnice Velibor Milivojević rekao je da se zdravstveni radnici nisu štedjeli u godini punoj iskušenja i da su se trudili da pomognu drugima, kao što je to radio i veliki svetitelj.

– Nadamo se da će nam Sveti Vasilije pomoći da budemo još bolji i da zajedno doprinesemo da se naša vjera, zdravstvena ustanova, opština i Republika Srpska još više uzdignu i osnaže – poručio je Milivojević.

Čestitajući slavu hrama i nevesinjske Bolnice načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da su zaštitnika Hercegovine Svetog Vasilija i velikog dobrotvora Mihajla Labala krasili humanost, vjera i skromnost.

–Vjerujem da vam je prilikom izbora zanimanja naš čudotvorac bio inspiracija da u svojoj maloj ovozemaljskoj misiji pomognete ljudima koji su bolesni, ostavljeni i kojima je teško – poručio je Avdalović zdravstvenim radnicima.

 

 

 

Izvor: Radio Nevesinje