Coca-cola Sistem u Srbiji u ovom trenutku obezbjeđuje 500.000 evra kroz udružene napore zaposlenih i kompanija članica sistema širom svijeta za pomoć Srbiji.

Početna sredstva se obezbjeđuju dobrovoljnim donacijama zaposlenih, otkazivanjem i preusmjeravanjem budžeta reklamnih kampanja i promotivnih aktivnosti svih brendova do daljnjeg, kao i podrškom ostalih kompanija članica Koka-kola Sistema u cilju pomoći ugroženima u poplavljenim područjima, saopšteno je danas iz te kompanije.

Sredstva će biti usmjerena Crvenom krstu i Vladi Republike Srbije.

Pored navedene finansijske podrške, Coca-cola Sistem u Srbiji je do sada u saradnji sa Crvenim krstom Srbije donirao 85.000 litara vode “Rosa”, koja je distribuirana do najugroženijih područja. Takodje, upućena je pomoć u konzerviranoj hrani Centru za integraciju mladih i Svratištu za decu ulice.

Volonteri Coca-cola Sistema u Srbiji do sada su bili angažovani više od 2.000 sati u pružanju pomoći, što stavljajući na raspolaganje svoje znanje i iskustvo iz oblasti organizacije i komunikacija u formiranju info centra Crvenog krsta Beograd i obezbeđivanju tehničke opreme i ljudstva da se ubrza evidentiranje evakuisanih lica, što učešćem u akcijama koje se organizuju širom zemlje.

Donacija Coca Cole jedna je od najvećih do sada, a toliki iznos u dolarima je donirao i teniski as Novak Đoković, koji je praktično ustupio svoju nagradu za pobedu na turniru u Rimu za vikend. Đoković pored toga pruža i drugu pomoć svojim i angažovanjem fondacije koja nosi njegovo ime.

Slične aktivnosti očekuju se od strane ove kompanije i u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Agencije