Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje u maju je smanjen broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira za 34 odsto, a saobraćajnih nezgoda za 30 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, rekao je načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje Milivoje Vuković.

 
On je precizirao da je prošlog mjeseca ukupno prijavljeno 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira i 23 saobraćajne nezgode.

“U odnosu na maj prošle godine evidentirano je i devet odsto manje prekršaja u saobraćaju, a od ukupno 198 isključenih vozača iz saobraćaja, njih 138 je isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola”, rekao je Vuković novinarima.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Zoran Miljanović potvrdio je da je na području CJB Trebinje tokom maja ukupno evidentirano 30 krivičnih djela, što je manje za devet odsto u odnosu isti period lani, dok je broj krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta smanjen za 32 odsto u odnosu isti mjesec prošle godine.

Krivična djela protiv imovine smanjena su za 45 odsto, dok su iz oblasti privrednog kriminaliteta dokumentovana četiri krivična djela i nadležnim tužilaštvima podnesena tri izvještaja protiv ukupno 11 lica.

“U maju su policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje dokumentovali, protiv pet lica, četiri krivična djela iz oblasti ratnog zločina, počinjena 1992.godine, nad licima srpske nacionalnosti na području opštine Jablanica”, rekao je Miljanović.

Izvor: Srna