Sigurno zavidite onim ženama koje uvijek izgledaju fenomenalno i koje svaki komad garderobe iznesu savršeno, i uprkos tome ne čini se kao da su se oko svog stajlinga uopšte trudile… E sve one imaju modna pravila kojih se drže, a zbog kojih, baš uvijek, izgledaju besprijekorno.

Olivija-Palermo-490x623

Investiraju u kvalitetnu garderobu

Kada kupujete trendi komade koji će trajati sezonu ili dvije slobodno kupite one jeftinije. No, kada birate farmerice, jakne, torbe i slične stvari koje ćete nositi i nekoliko godina uvijek je dobro platiti više i biti siguran u kvalitet. Uloženi novac će vam se sigurno isplatiti.

Kreiraju svoju ‘uniformu’

Žene sa stilom znaju i mogu se srediti za pet minuta. Jer sve one imaju dobitnu kombinaciju, svojevrsnu ‘uniformu’ u kojoj ih često možete vidjeti. Kate Moss recimo obično nosi uske farmerice, kratke čizmice i kratku jaknu.

Ponekad krše pravila

Dame sa stilom znaju kada mogu pomjerati granice i distancirati se od uobičajenih modnih pravila. To znači da je rizik ponekad dozvoljen.

Kombinuju printove i dezene

Mnogi ljudi zaziru od kombinovanja različitih printova, no dokle god se držite iste palete boja mogli biste izvući najbolje. U takvoj kombinaciji zaista možete postići bombastičan outfit!

Jedan komad za više kombinacija

Prije nego što investirate novac u novi komad garderobe razmislite šta iz svog ormara možete nositi na više načina i kombinovati s drugom garderobom.

Upečatljivi aksesoari

Klasične farmerice, majica i baloner uz odgovarajući razigrani modni detalj izgledaće trendi. Odaberite super torbicu, krupni nakit, unikatne ogrlice i izgledajte poput modnih ikona koje znaju da pomoću sitnih trikova možete izgledati kao milion dolara.

Znaju u čemu dobro izgledaju

Iako Olivia Palermo dobro izgleda u svemu, zna da su dobitne kombinacije za nju kratke suknje i bluze, upečatljive cipele i trendi kaiševi. Isprobajte različitu odjeću i saznajte što najbolje pristaje vašoj figuri i ličnosti.

Ne shvataju modu previše ozbiljno

Ne treba da izgledate kao da ste sišli s naslovnice modnog časopisa. Moda je zabava i tako joj pristupite.

Imaju svoj mejkap

Dobra šminka čini čuda, bilo da je riječ o upečatljivom ružu koji odlično pristaje uz vaš ten, ili o sjenki koja naglašava vaše oči.

 

Izvor: tportal.hr