Trebinjac je ostavio Leotar bez trofeja u Kupu Republike Srpske. Sjajna partija Marka Rikala ( 25 poena , 10 asistencija) donijela je finale Bratuncu koji je slavio u Trebinju 83:70.

Bratunac je još jednom potvrdio da je u sjajnoj formi i da je itekako opasna ekipa kada je u kompletnom sastavu pa su došli do četvrtog uspjeha u nizu. Rikalo je još jednom bio odličan na matičnom parketu.

– Sigurno da je čudan osjećaj igrati u Trebinju protiv Leotara. Ali svako od nas je profesionalac i daje maksimum za tim tako sam i ja u ovom polufinalu odigrao dobar meč na svom parketu. Pokazali smo da imamo kvalitet i savladali Leotar u Trebinju čime ne mogu da se pohvale mnoge ekipe. Znamo da su oni bili oslabljeni bez Mijovića dok je nama nedostajao Tresač, ali ovo je bio zaista odličan i neizvjestan duel sa puno tenzija. Mislim da smo zasluženo pobijedili, a za mene je taj trijumf važniji od ličnog učinka. Drago nam je što smo u finalu i ko god dođe za rivala nastojaćemo da odigramo što bolji meč-istakao je Rikalo.

Bratunac diže formu i to je ono što raduje sve u klubu.

-Napokon smo kompletni. Imali smo puno problema sa povredama, koronom, tri puta smo bili u izolaciji sve to je ostavilo traga. Međutim sad smo kompletni i odmah su došli rezultati. Vezali smo tri pobjede u prvenstvu sad ovaj u Kupu i to nam donosi samopouzdanje da ćemo i u nastavku sezone biti ovako uspješni i da ćemo brzo otići iz donjeg dijela tabele. Ono posljednje mjesto je ipak bilo nerealno jer ova ekipa ima kvalitet za puno više – poručio je Rikalo.

 

 

 

Izvor: Srpska info