Синоћ је у Спортској дворани “Милош Мрдић” у Требињу настављен Божићни турнир у малом фудбалу. Уз четири добре и динамичне утакмице многобројни присутни могли су бити задовољни оним што су имали прилику видјети.

Турнир се игра у двије категорије, сениори и ветерани. Након играња у групама, на ред су дошли елиминациони мечеви четвртфинала.

Код сениора су одиграна два пара четвртфинала, а данас ће бити одиграна и наредна два, тако да ће бити познати полуфиналисти који ће играти у понедјељак, 15.01.2018. Требињски играчи и клубови јуче су имали добар успјех на турниру, те су се неки лакше, а неки теже пласирали у даљу фазу такмичења. Једина екипа из Требиња која јуче није славила је екипа Доњих Полица која је поражена од “W-Win” из Невесиња. На тај начин ова екипа завршила је своје учешће на турниру.

Утакмица између Невесињаца и екипе Доњих Полица била је садржајна и на њој је виђено чак осам голова. Резултатски преокрет и рано вођство уз два гола Милоша Братића, у 7. и 23. минуту, дали су крила Невесињцима који ипак, на крају, нешто теже долазе до побједе. У 36. минуту уз голове Пребирачевића и Бердовића, Доње Полице долазе до резултатског егала и резултата 3:3. Ипак, ту су и поклекли пошто у 37. и 39. минуту њихова одбрана капитулира. Стријелци за “W-Win” су били Братић и Продановић.

У категорији сениора виђена је и сјајна утакмица између Златаре Рубин и екипе Рецесије из Никшића. Утакмица је почела жустро уз велику борбу са обје стране. У 11. минуту Бодирога постиже гол за 1:0 за домаћина. У 12. минуту, мало је недостајало да на семафору стоји 2:0. Треба рећи да је састав Златаре Рубин чинило неколико чланова КМФ Леотар, у првом реду Срђана Сулавера, голмана ове екипе, који је био играч утакмице и који је са 6-7 одбрањених зицера закључао своју мрежу. Поред њега из састава Леотара за овај састав су наступили и Миљан Вицо, Немања Чечур и Саво Андрић. У препуној дворани уз публику која је пружала подршку својим фаворитима, могла се осјетити сва драж овога спорта.

Златара Рубин у 31. минуту погађа стативу да би у посљедњих пет минута, након резултата од 1:0 услиједила потпуна опсада гола домаћина од стране Никшићана. Чечур је сјајно одиграо у дефанзиви баш као и цијела екипа. Срђан Сулавер, минут и двадесет прије краја, уписује још једну невјероватну одбрану, потом руком испуцава лопту која долази до Вица који главом спушта лопту за Сава Андрића, а овај није имао великих проблема да је убаци у мрежу. Било је 2:0, а још један Требињац, већ поменути Чечур, постиже гол за 3:0. Задњи минут донио је утјешни гол Никшићанима, а постигао га је Гурзаковић.

Срђан Сулавер, несумњиво најбољи играч ове утакмице и лидер екипе, за ХП Медиа Гроуп изјавио је: „Није било данас тешко бити играч утакмице јер је екипа одиграла врхунски. Поред добре игре екипе, имали смо и публику која нас је пратила, тако да је нама на терену било задовољство и велика част да се игра и да се побједи. Дошли смо са вољом и жељом да побиједимо, укомпоновани смо јер играмо заједно, ово је наш град, имамо велику жељу да публици која дође да нас бодри, узвратимо добрим партијама.“

У категорији ветерана одигране су такође двије утакмице. Прва утакмица била је између Гучине и Лумаса из Никшића у којој је славила екипа Гучине резултатом 3:1. Повели су домаћи у 11. минуту преко Миличића, 1:1 је било у 24. минуту. Матовић с два гола рјешава утакмицу, а у једној ситуацији Митар Вукановић спушта лопту главом и омогућује овоме играчу да доведе своју екипу у вођство.

Друга утакмица ветерана донијела је на почетку успаванку, а на крају трилер, пошто је о побједнику одлучивала фудбалска лутрија, тј. пенали. Горица Златара Рубин и НО-МИ из Билеће одиграли су допадљиву утакмицу која је у 39. минуту довела госте у вођство, а онда 13 секунди прије краја Горица изједначује преко Далибора Пудара што им доноси психолошку предност у пенал серији који они користе и на крају, уз преокрет, славе.

Резултати (четвртфинале):
Четвртак, 11.01.2018.
Ветерани:

Горица Златара Рубин – НО-МИ Билећа 2:2 (пенали)
Стријелци:
1:0 Ћетковић Игор 12. минут
1:1 Баћовић Раденко 25. минут
1:2 Бенцић Борислав 39. минут
2:2 Пудар Далибор 39. минут
Пенали:
1:0 Нововић
1:1 Баћевић
2:1 Пудар
2:1 Самарџић
3:1 Ћетковић

Гучина – Лумас Никшић 3:1
Стријелци:
1:0 Миличић Дарко 11. минут
1:1 Дробњак Саша 24. минут
2:1 Матовић Душко 36. минут
3:1 Матовић Душко 37. минут

Сениори:

W-Win Невесиње – Доње Полице 5:3
Стријелци:
1:0 Братић Милош, 7. минут
2:0 Братић Милош, 23. минут
2:1 Бердовић Мирко 23. минут
3:1 Братић Милош 27. минут
3:2 Пребирачевић Никола 32. и 34. минут
3:3 Бердовић Мирко 36. минут
4:3 Братић Милош 37. минут
5:3 Продановић Горан 39. минут

Златара Рубин – Кафе бар Рецесија Никшић 3:1
Стријелци:
1:0 Томислав Бодирога 11. минут
2:0 Саво Андрић 37. минут
3:0 Чечур 38. минут
3:1 Гурзаковић 39.минут

Најава,12.01.2018, петак

18:00 часова „ГБО“ Требиње – „Локопортал-Триал“
19:00 часова Ресторан „КАСТЕЛ“ Никишић – Град Мостар – ХВИДРА
20:00 часова „Никшић“ – „АМД Херцеговина“
21:00 час Сплав „Аполон“ Билећа – Хрупјела

 

Срећко Ш. / ХП, јануар 2018.