Trebinjac Boris Savović, doskorašnji košarkaš Crvene zvezde na korak je od novog angažmana. Naime Savović bi trebao da pređe u redove Bajerna iz Minhena koji sa klupe predvodi naš proslavljeni stručnjak, Svetislav Pešić.

Savović je neočekivano u utorak napustio redove Crvene zvezde, da bi se već danas pojavile informacije da će karijeru nastaviti u Nemačkoj.

Krilni centar je protekle sezone u Evrokupu imao prosečno 10,6 poena i 6,6 skokova po utakmici, dok je u ABA ligi beležio 12,2 poena i 8,2 skoka.

Boris Savović je rođen 18. juna 1987. godine u Trebinju. Košarkom je počeo da se bavi već u sedmoj godini, a prvi klub je kao i za svakog momka iz Trebinja bio Leotar. Dokaz da je u pitanju veliki talenat je stigao u vidu nagrade za najboljeg mladog igrača BiH. Odmah je uslijedio poziv vršačkog Hemofarma, koji je u to vrijeme bio jedan od najboljih klubova u regionu i svakako klub sa najboljim radom sa mlađim kategorijama. Savović se sa 15. godina obreo u omladinskom pogonu Hemofarma, a za prvi tim Hemofarma je debitovao u sezoni 2004/2005. kada su “farmaceuti” ostvarili i najveći uspjeh u istoriji kluba osvajanjem titule u Jadranskoj ligi. Sezonu 2009/2010 igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio duplu krunu crnogorskog nacionalnog prvenstva. Poslije toga se vraća u Hemofarm, a zatim ostvaruje i prvi inostrani angažman nastupajući za Galatasaraj. Sa Crvenom zvezdom je na početku prošle sezone potpisao dvogodišnji ugovor, koji je iznenada raskinuo početkom ove sedmice.

Njegov novi tim se takmiči u Evroligi u grupi C zajedno sa Olimpijakosom, Sijenom, Unikahom, Galatasarajem i Zjelonom Gorom.

 

Izvor: kosarka24.com