Болница у Требињу постаје лидер у пружању здравствених услуга у региону, а свакодневно се ради на унапређењу и побољшању услова за боравак пацијената у овој здравственој установи.

У новоотвореном дијализном центру, пацијентима из источне Херцеговине, али и туристима, на располагању су квалитетан и стручан кадар и опрема, па умјесто путовања у центре удаљене више од 150 километара сада могу да се лијече у требињској болници.

Ускоро ће почети да ради и магнетна резонанца коју већ монтирају стручњаци из иностранства.

Овај вриједни апарат добијен је искључиво захваљујући менаџменту болнице, који је успио да га обезбиједи и поред велике заинтересованости осталих болница у Републици Српској.

“Наши пацијенти више неће морати да плаћају по 300 КМ у Мостару, нити ће морати у другим центрима да чекају по неколико мјесеци за одређена снимања.

Ускоро ће све те услуге моћи да пружи Болница Требиње”, поручује за Срну директор ове установе Васо Мијановић.

У току су и радови на проширењу капацитета хируршке сале, која ће на још већи ниво подићи квалитет услуга ове установе.

Да би пацијенти који се лијече у овој установи имали што боље услове током хоспитализације, менаџмент Болнице укључио се и у пројекат енергетске ефикасности вриједан око 1.300.000 КМ.

Пројекат обухвата нову фасаду, кров и отворе, а биће ријешен систем гријања и хлађења топлотним пумпама, као и гријање воде помоћу соларних панела.

Мијановић истиче да “настоје да иду у корак с временом”, односно да одговоре потребама пацијената.

Током посљедњих годину дана запослили су више специјалиста и знатно повећали обим посла, тако да је за више стотина повећан број хоспитализација, а за неколико хиљада број амбулантних прегледа.

Ово је једина здравствена установа у источној Херцеговини која пружа стоматолошке услуге дјеци са инвалидитетом, која су до сада, да би добила адекватну стоматолошку услугу, морала да одлазе у Мостар, Фочу, Бањалуку или Београд.

Захваљујући донацији манастира Тврдош и компаније “Херц-градња ДОО”, Болница Требиње је недавно добила ново санитетско возило које ће јој омогућити ефикаснији транспорт животно угрожених пацијената ка референтним установама.

Указујући на велики значај ове донације, Мијановић напомиње да је током посљедњих година санитетски транспорт у порасту.

Болница Требиње преузела је једним дијелом обавезу транспорта и када је ријеч о примарном нивоу здравствене заштите, па ће им ново возило знатно олакшати рад.

Извор: Срна