Nakon sastanka gradskih čelnika i rukovodstva privrednih subjekata iz Trebinja, izgleda da se nazire kraj teške krize u Fudbalskom klubu Leotar.

Epilog sastanka trebalo bi da bude formiranje radne grupe, koja bi rukovodila klubom i kojoj bi primarni cilj bio da klub dovede do kraja takmičenja u Premijer ligi BiH, ali i da stvori temelje za normalno funkcionisanje u budućnosti.

“Napravljen je načelan dogovor da što prije bude oformljeno rukovodstvo kluba, koje će biti sastavljeno od predstavnika gradske vlasti i članova rukovodstava dobrostojećih privrednih subjekata iz našeg grada. Međutim, svi detalji bi trebalo da budu utvrđeni na sjednici Skupštine grada, koja bi trebalo da bude održana u petak, ali postoji velika vjerovatnoća da se ranije krene sa pripremama i da se klub pomjeri sa mrtve tačke. Nemamo više vremena za gubljenje i probleme moramo rješavati u hodu”, kaže Radislav Kundačina, direktor stadiona Leotara.

Ime koje u fudbalskim kuloarima najčešće figurira za prvog čovjeka kluba je Vladislav Vladičić, koji je u dva navrata već bio na čelu kluba.

“Njegovo ime se samo po sebi nameće, ponajviše zbog njegovih starih zasluga na čelu kluba. Međutim, ni on nije naivan da uskače u šupalj čamac, već traži da se određene stvari odmah na početku riješe”, kazao je Kundačina i dodao da nije tačno da su se u Trebinju pomirili sa ispadanjem:

“Ako bi bilo krenuto u spasavanje kluba, postoji stav da bude pokušano da se izbori opstanak. Nije se lako sramotiti tri mjeseca”.

Uz promjene u rukovodstvu, kako nezvanično saznajemo, došlo bi i do promjene u stručnom štabu, a ekipa bi bila povjerena Vladimiru Gaćinoviću.

FK Leotar je zbog dugova pred gašenjem, a već duže vrijeme nema upravu. Igrači još nisu počeli s pripremama, a plate nisu dobilo još od prošlog ljeta. Na tabeli Premijer lige BiH su ubjedjivo posljednji.

Izvor: Nezavisne Novine, Čedomil Mucović