Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić je po preuzimanju dužnosti već počeo sa popunjavanjem svog kabineta.

Nakon što je za šefa kabineta imenovao Mlađena Božovića, ranijeg kandidata za ministarsku poziciju, angažovao je još jednog savjetnika. Odnosno savjetnicu, piše portal Nezavisnih novina.

Radi se o, kako prenosi N1, Marini Ševkušić, nekadašnjoj drugoj pratilji Miss Planete Zemlje BiH. Ona je diplomirani politolog, te je, navodno, jedno vrijeme radila i u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, u kabinetu Igora Crnadka.

Na svom Facebook profilu navela je kako je njeno školovanje M. A. International Realtions/Diplomacy, a tu je i potvrdila da se “skrasila” u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Pravilnikom je utvrđeno da Ministarstvo ima ukupno 112 izvršilaca od čega su dva funkcioneri, šest savjetnici, osam rukovodeći državni službenici, 65 državni službenici i 31 zaposleni.

Ostaje tako nepoznanica za šta će ministra Lučića, koji je po sopstvenom priznanju srednju školu izučio za 5, a fakultet za 12 godina, savjetovati druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH 2016.

 

HP / Nezavisne novine