Pravi bioskopski film, prvoklasna gluma i odličan scenario elementi su koji preovladavaju među utiscima više od 300.000 dosadašnjih gledalaca ostvarenja Dragana Bjelogrlića. Film koji ne odudara od savremenih holivudskih radova, osim što je bolji od većine biće predstavljen trebinjskoj publici u periodu od 13. do 16. februara u sali Doma kulture, sa projekcijama 17 i 20 časova, dok će gatačka publika film svog “zemljaka” Bjelogrlića imati priliku da gleda 18. februara.

Kada je 2010. godine po scenariju Srđana Dragojevića i Ranka Božića snimljen „Montevideo, Bog te video!“ ovaj trend je, bar kada je o srpskom filmu riječ, preokrenut. Umjesto priče o Srbiji koja se stidi, neko je snimio film o Srbiji koja se ponosi, zbog čega je publika, umorna od mazohističkih lamentiranja, dočekala djelo raširenih ruku.

Pesimizam je zamijenjen optimizmom koji je imao pokriće. Ako tome dodamo mlade i talentovane glumce, romantičnu priču, dopadljivu muziku, kao i odličnu produkciju, nije neobično što je „Montevideo“ postao veliki hit i u zemljama regiona. Slijedila je serija koja je tokom prikazivanja bila najgledanija u Hrvatskoj, a ove godine u bioskopima je drugi nastavak filma.  

Fudbalska reprezentacija Kraljevine Jugoslavije dolazi u Montevideo 1930. godine kako bi učestvovala na Svjetskom prvenstvu u fudbalu. Tirke (Miloš Biković) pokušava da preboli raskid sa djevojkom, dok Moša (Petar Strugar) razmišlja da li da ostane u Urugvaju. U hotelu u kome su smješteni ubrzo upoznaju Miljenka Pakovića Paka (Branko Đurić), Hrvata iz Mostara, koji postaje Stanojev (Predrag Vasić) dobar prijatelj. Nakon odlične igre protiv Brazila, fudbalski menadžer Hočkins (Armand Asante) nudi ugovore pojedinim igračima. Ovo izaziva podjele u timu, a počinje da se odražava i na igru…

Za razliku od prvog dijela koji se primarno bavio odrastanjem, „Montevideo, vidimo se!“ pokazuje koje su to odluke koje junaci filma donose kao zreli ljudi.