Nataša Ninković je rođena u Trebinju 22. jula 1972. godine i poznata je srpska glumica. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu. Još kao mala glumila je u nekim školskim i amaterskim predstavama, a u trebinjskom Domu kulture je po prvi put, sa osam godina, odigrala glavnu ulogu u amaterskoj predstavi Crvenkapa.
Kao djevojka od 18 godina napušta rodno Trebinje, seli se u Beograd i tu upisuje Fakultet dramskih umjetnosti. Diplomirala je 1994. godine u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Tokom studija imala je male uloge u filmovima “Najbolji” i “ Tri karte za Holivud”. Nakon toga glumila je u više filmova (Spasilac, Rat uživo, Profesionalac, Imam nešto važno da vam kažem, Made in Yu, Ivkova slava, Klopka, Hitna pomoć, Smrt čoveka na Balkanu ). Imala je značajne uloge i u velikom broju TV drama i serija (Ulica lipa, Ranjeni orao, Mješoviti brak, Cvat lipe na Balkanu, Folk, Neke druge priče, Jagodići ).
Nataša Ninković je prvakinja drame Narodnog pozorišta u Beogradu u kom je ostvarila mnoge vodeće uloge. Igrala je i u drugim beogradskim kućama: Ateljeu 212, Beogradskom dramskom pozorištu, Zvezdara teatru, Madlenijanumu. Uloge u Jugoslovenskom dramskom pozorištu su joj: Katarina (Knez Mihailo) i Anka (U lovu na bubašvabe).
Dobitnica je prestižnih nagrada za filmske i pozorišne uloge.

Živi u Beogradu sa suprugom Nenadom Šarencem, uspješnim biznismenom hercegovačkog porijekla, sa kojim ima blizance Luku i Matiju.

 

Pripremila: Ivana P.,

HP, novembar 2013.