Povodom Svjetske nedjelje djeteta i Dana biblitoekara Republike Srpske Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ u Bileći ugostila je djevojčice i dječake iz Dječjeg vrtića „Budućnost“.

Tom prilikom biblitoekari ove ustanove razgovarali su sa mališanima i njihovim vaspitačima o pravima djeteta, o njihovima obavezama i dužnostima. Mališani su pogledali kratki animirani film o pravima djeteta, kao i njima zanimljive ekranizovane bajke. Bibliotekarka Radmila Šinik čitala im je stihove iz svoje zbirke pjesama „Pišite MAMA velikim slovom“.

„Želim vam da kroz bezbrižno djetinjstvo ostvarite sva dječija prava. Nadam se da ćete kroz posjete biblioteci razviti ljubav prema knjizi i čitanju, a vi koji još niste naučili slova, da zavolite priče koje vam čitaju roditelji i starija braća i sestre.“, rekla je direktor Narodne biblioteke „Vladimir Gaćinović“ Irena Dunđer.

Mališanima iz Dječijeg vrtića „Budućnost“ članske karte biblioteke besplatno su podijeljene na početku ove godine i mnogi od njih već rado i redovno posjećuju prostorije ove ustanove.

Izvor: Radio Bileća