Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Bileći da će Vlada nastaviti da pomaže lokalnim zajednicama da skupa grade infrastrukturne projekte, otvaraju nova radna mjesta i proizvodne pogone.

Na svečanoj ceremoniji završetka prve faze vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći, Višković je rekao da je za Vladu Republike Srpske značajan svaki posao i sve što se gradi u Srpskoj.

“Nama je značajna i današnja pobjeda u Bileći, kao i infrastrukturna ili bilo koja investicija širom Srpske. Svako novo radno mjesto, infrastrukturni projekat koji će olakšati život našim građanima širom Republike Srpske i unaprijediti ga je obaveza Vlade”, rekao je Višković.


Višković je čestitao svim građanima Bileće i rukovodstvu krsnu slavu opštine Svetog Savu, sa željom da ovaj svetitelj donese samo uspjeh, prosperitet i dobro zdravlje u narednim godinama.

“Sveti Sava, kao naš najznačajniji prosvjetitelj, obavezuje nas da razmislimo o našim postupcima i da se pridržavamo onoga što je Sveti Sava govorio i radio”, istakao je Višković.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je da je u rekonstrukciju vodovodne mreže, kao i centralne i kišne kanalizacije uloženo više od četiri miliona maraka i time riješen dugogodišnji problem oborinskih voda u Ulici kralja Aleksandra i dijelu magistralnog puta M20.

On je rekao da je time značajno povećan kvalitet snabdijevanja vodom šireg centra grada, a urađena je i sanacija kolovoza i trotoara u glavnoj ulici, kao i dijela magistralnog puta u dužini od jednog kilometra.

Aleksić je rekao da za završetak ovog projekta očekuje pomoć Vlade Republike Srpske i zahvalio premijeru što je izdvojio vrijeme da bude gost u Bileći.

Nakon ceremoniji završetka prve faze vodovodne i kanalizacione mreže, održan je sastanak Viškovića i Aleksića, te je uslijedio slavski obred povodom Svetog Save, krsne slave opštine.

 

 

Izvor: SRNA