Požar koji je noćas izbio na području opštine Bileća zahvatio je desetine hektara niskog rastinja i visoke šume, ali za sada ne prijeti stambenim objektima, potvrdio je Srni starješina bilećke Vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

 

Radmilović je rekao da je požar zahvatio sjeverni dio opštine prema Gacku, područje oko sela Doluše, te da se pretpostavlja da će se širiti prema Korićkoj jami.

“Zaustavili smo širenje vatre prema selu Brestice i nastojimo da spriječimo širenje prema selima Korićke Vale”, rekao je Radmilović, napominjući da gašenje otežava visoka temperatura vazduha i vjetar.

On je dodao da drugi požar gori od sela Bijeljani, prema Berkovićima.

Radmilović je istakao da su svi bilećki vatrogasci na terenu i da im pomažu pripadnici Šumskog gazdinstva “Krš” iz ove opštine, ali da problem stvara velika udaljenost požarišta.

On je naveo da je izuzetno teško jer je požar širokih razmjera, ali da će pripadnici Vatrogasne jedinice Bileća pokušati da se izbore sa vatrenom stihijom. Radmilović kaže da će vatrogasci tražiti pomoć ako ne budu uspjeli da vatru stave pod kontrolu.

Pretpostavlja se da je uzrok požara ljudski faktor.

Požari su aktivni i na području Gacka, dok su pod kontrolom svi oni na području Trebinja.

Izvor: Srna