Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove u opštini Bileća Radenko Popara izjavio je Srni da očekuje da će rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ovom gradu, započeta prije dvije godine, biti završena do 5. novembra, kada je konačni rok.

“Ostalo je da bude završen magistralni dio puta. To je oko 400 metara vodovodne mreže i 300 metara oborinske. Poslije toga preostaje saniranje gradskih ulica i magistralnog puta. Svi ostali radovi u gradskom dijelu su završeni”, precizirao je Popara.

On je dodao da bi do 15. septembra trebalo da bude završeno postavljanje vodovodnih i kanalizacionih cijevi na dijelu magistralnog puta u Ulici srpske vojske, nakon čega će se taj dio sanirati.

Prema njegovim riječima, obaveza opštine je da se završi asfaltiranje ostatka glavne ulice, prije svega Obilićevog vijenca, za šta su raspisani tenderi, ali zbog nedostatka novca u opštinskom budžetu to do sada nije završeno.

“Imamo uštedu u projektu od oko 100.000 KM od izvođača radova `Eko-euro` tima. Tim novcem bi završili Obilićev vijenac što je sad prioritet. Treba nam saglasnost firme za upravljanje projektom iz Banjaluke da bi ta sredstva iskoristili za ovo”, rekao je Popara.

S obzirom na to da je rok za završetak rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći bio 5. novembar prošle godine, Popara smatra da je osnovni razlog kašnjenja loše urađen projekat.

“Opština ima mali uticaj na cijelo vođenje projekta. Mi imamo tim za implementaciju projekta i dužni smo da pripremimo uslove da se to sprovede”, objasnio je Popara.

On je istakao da su početni problemi konačno riješeni, te napomenuo da je opština urgirala kod Ministarstva finansija, tima koji upravlja projektom i nadzornog tima da izvođač radova pojača dinamiku da bi projekat bio završen u predviđenom roku.

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Bileći počela je u novembru 2017. godine. Menadžer opštine Bileća Mihajlo Vujović ranije je izjavio da je ukupna vrijednost projekta 10 miliona KM.

 

 

Izvor: SRNA