Sinoć je u Domu kulture „Jevto Dedijer“ održana sjednica Skupštine Šahovskog kluba „Hercegovac“ na kojoj su jednoglasno ujedinjena dva šahovska kluba iz Bileće i izabrano rukovodstvo novoosnovanog šahovskog kluba „Hercegovac“.

Za predsjednika Skupštine izabran je Milorad Кisić. Predsjednik novoformiranog kluba biće izabran na sjednici Izvršnog odbora koja će biti održana 9. oktobra.

„Na sjednici smo jednoglasno odlučili da ujedinimo ‘Osnovac’ i ‘Hercegovac’ i osnujemo Šahovski klub „Hercegovac“, tako da će na području naše opštine egzistirati samo jedan klub. Na današnjoj sjednici imali smo deset tačaka Dnevnog reda, usvojili smo finsnsijski plan za 2020. godinu i imenovali članove Nadzornog i Izvršnog odbora“, kaže Veselin Milićević, dosadašnji predsjednik Šahovskog kluba „Hercegovac“.

Za članove Izvršnog odbora izabrani su: Mihajlo Vuković, Veselin Milićević, Goran Gušić, Srećko Šutonja, Jelena Gušić, Boris Perišić i Dušan Babić. Za članove Nadzornog odbora izabrani su: Miko Vujović, Radomir Zurovac i Mlađenka Batinić.
„Mogu reći da je skupština protekla mirno i bez primjedbi. Sa zadovoljstvom konstatujem da je ovo sjednica koja će se dugo pamtiti“, kaže Milićević.
Šahiste“ Hercegovca“ već u srijedu očekuje prvo takmičenje koje se u okviru Prve lige RS održava u Banji Dvorovi.

„Кoronavirus je uticao i na naš budžet, grantovi su mali, ali smo mi odlučili da učestvujemo na ovom takmičenju. Nastupiće naša muška i ženska ekipa. Moram naglasiti da imamo veoma dobru žensku ekipu. Vidjećemo kakav ćemo rezultat ostvariti“, zaključuje Milićević.

 

 

Izvor: Radio Bileća