Učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bileće uručili su danas higijenske pakete Udruženju djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Vedar osmijeh“.


Vršilac dužnosti direktora OŠ „Sveti Sava“, Ljudmila Milošević, istakla je da je ovo treća humanitarna akcija koju njihova škola realizuje u tekućoj školskoj godini.

„Ovo je naša tradicionalna humanitarna akcija. Prošle godine smo donirali novogodišnje paketiće, a ove godine smo se zbog epidemiološke situacije odlučili za paketiće higijenskog pribora. Možemo se pohvaliti da smo škola koja razvija empatiju kod djece, humanost i osjećaj za druge“, istakla je Miloševićeva.

Gorica Biberdžić, učenica devetog razreda OŠ „Sveti Sava“, ističe da su se svi učenici angažovali oko akcije, donosili higijenska sredstva koja će u vremenu pandemije koronavirusa značiti djeci iz „Vedrog osmijeha“.

„Akciju smo organizovali ispred Savjeta učenika i odjeljenske zajednice. Svi razredi su bili uključeni i svako ko je želio mogao je da donese nešto i da pomogne koliko može“, rekla je Gorica.

Predsjednik Udruženja „Vedar osmijeh“ Milenko Radmilović zahvalio se učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Sveti Sava“.

„Paketić u materijalnom smislu nama ne znači mnogo. Ali kada znamo da su ovo prikupljala djeca, njihovi roditelji i nastavnici sa ljubavlju, to je mnogo više od same vrijednosti paketića. Zato im se još jednom zahvaljujem“, rekao je Radmilović.

Učenici i nastavnici Osnovne škole Sveti Sava trenutno učestvuju i u humanitarnoj akciji prikupljanja finansijske pomoći za našeg sugrađanina Marka Vučkovića.

 

Izvor: Radio Bileća